29%

Hrm mm ja är det någon som vet vad jag har 29% av?


Uppenbarligen har jag 9% förmycket, om man är tjej och 26 år gammal ska man ha 20%...



Kanske inte rent margarin men bilden passar ändå tycker jag!

Jag visste att det här skulle hända, nu kan jag helt plötsligt inte tänka på något annat än mat. PTn sa att jag minst va tvungen att gå dit 3 gånger i veckan. Nu känner jag inte för att gå dit mer. Jag kanske ska köra på den som Mikaela gör, hon betalar dyra pengar för gymmet och går dit och bastar ibland.



bild från: margarin.se


Nja retas lite bara

Ze stor och diskar och sjunger på samma gång

Ze:- bappaba  Hey, what's wrong with you......You're looking kinda round to me..

Jag:- Haha, alltså du sjunger ju fel... ROUND så kan du ju inte sjunga, tror du på allvar att den går så? Hehe  du ser lite rund ut.....

Nej men man har ju inte roligare än man gör sig!


H.....2

Efter jobbet idag åkte jag och Ze och bytte däck på bilen.

Jag:- Men ahme vilken tid det tar, vad 17 gör dom?

Ze:- Nej men dom ska nog bara fylla på hår i däcken

Jag:- Hahahahahahahaha hahahahhahah undra om det går att köra med hår i däcken hahahaha

H

Jag kan ju inte hålla mig för skratt gällande Ze H eller inte H sägande.

I morse i bilen på väg till jobbet.

Ze:- Emma is it nice with the hair on your feets?

Jag:- QUE? (asså vad snackar han om)


Ze:-
The HAIR!

Jag:-
What? (är ju lite trög när man är nyvaken) Vad pratar du om? Jag har väl inget hår på mina fötter.



Ze:-
AR (portugisiska order)

Jag:- Fniss fniss Du glömde H:et igen...(men vågade inte ta det längre än så då Ze är lite kinkig på morgonen)

 


Familjen Martins

Vi va hembjudna till min kollega och vän Tina och hennes familj härom veckan. Alltså när jag blir stor vill jag också ha en sån familj. Dem är så himla söta.

Vi spelade wii eller vad det heter, det var hur kul som helst, men jobbigt eftersom jag va sjuk satt jag mest i soffan och slappade.(Ze sträckte armen by the way)

Familjen Martins använder sig av 3 språk, vilket är väldigt imponerande. Portugisiska, Engelska och Danska. Deras 10 åriga söner är störtsköna dom vänder sig till Ze och pratar portugisiska och sen till mig och pratar danska. Hur smarta som helst.

Roligast är deras dotter Stine på fyra år som bara pratar portugisiska vilket verkligen sätter min portugisiska på prov, mestadels förstod jag ingenting men det gjorde inte så mycket.

Förmodligen berättade hon en hemlighet för mig en väldigt lång mening som jag inte förstod ett ord av, men så här i efterhand känner jag mig väldigt stolt över att jag VET att jag kommer att hålla den hemligheten mellan henne och mig.




Tusen tusen tack familjen Martin för utsökt mat och trevligt sällskap.


Nu ser jag ljuset i mörkret!

Oj oj oj, en annan blev ju aldrig bättre i söndags då jag bloggade sist, falskt alarm så att säga. Kvällen slutade med att jag fick åka till akuten då allt slem hade åkt ner i lungorna. mmmm mysigt.

Men nu så nu börjar det ordna upp sig med 9 piller per dag. Så som ni förstår har det inte hänt så där överdrivet mycket kul, har legat i sängen i en vecka.

I fredags bad jag Ze åka och köpa nässpray till mig, vilket jag tog för givet att han visste vad det va.

Han lyckades och kom hem med rätt sort. Sen satt han och läste beskrivingen om hur man skulle göra med det och förklarade detta sen för mig.

Ze:- Du måste trycka upp den där i ena borren och trycka en gång så här ( och så visade han) och sen gör du likadant i andra borren.

Jag kunde inte hålla mig för skratt ALLA har väl någon gång i livet använt nässpray, jag säger då det portugriser hehe.





I måndags efter att jag varit på kliniken och hämtat mitt sjukintyg mötte jag Kiko och hans mamma.

Kikos mamma:- Hur är det?

Jag:- mycket bra (som är mitt standardsvar på portugisiska)

Kikos mamma:- Men det hör jag ju att det inte här...

Då förklarade Ze på lite bättre portugisiska än jag att jag hade varit på sjukan och suttit och inhalerat en timme på natten. Så skulle jag lägga till att jag också hade gjort lungröntken för det trodde jag att jag visste hur man sa.

Jag:- mm och så va jag och tog heroin..( åhh bra intryck hon måste fått av mig)

Kikos mamma:- Va???

Jag:- mm du vet ( och så höll jag upp händerna som en kamera framför lungorna och demostrerade) Heroin...

Ze:- hahahahahahahah HAHAHAHAH hon menar att hon har röntkat lungorna hahah

Jag:- Ups portugisiskan kanske inte är på topp än..


Så kan det gå!

Tack för den ZEE

Shit pomesfrittes dom här dagarna känns väldigt luddiga på något sätt. Däckad i 40 timmar typ men mår nu ok, bara dunderförkylningen kvar. Yeah!

Inatt hade jag dock lite svårt att sova, alltså man är ju lite mörkrädd av sig och Ze började kolla på läskiga trailers när det va dags att sova. Jo men snällt hörru skräm upp mig du bara, så får jag ligga här hela natten och glo.  JO hrm jo Emma comes clean, jo jag är dötöntig och super nojig sover fortfarande med lampan tänd om Ze somnar  tidigare än mig. (alltså som snart 27 åring tycker jag det är lite pinsamt)

Inatt när jag faktiskt äntligen somnat in, känner jag en hand som skakar mig.

Ze:- Emma Emma sover du?

Jag:- Ahme Ze ja jag gjorde det men nu är jag ju UPPENBARLIGEN vaken igen... tack för den... grr vad vill du?

Ze:- Oj förlåt, nej jag skulle bara kolla om du sov....



Blekfis...


Asså jag föstår inte riktigt vad Ze menar när han säger att han aldrig sett någon så vit innan!




Jag har blivit supersjuk (enligt mig själv) Influensa... eller nåt. Ze har också varit sjuk idag, så det har varit lite av en kamp vem som igentligen är sjukast.

Jag vann för Ze mår bra nu och jag mår skit, ont i kroppen feber och hostar blod. Lite upprörd att jag inte kunde gå och träna bodystep idag som stod på agendan, men jag får helt enkelt nöja mig med alla magmuskler jag får för att jag hostar så mycket.

Nu är jag dock inte så glad över att jag vann längre, stuck in bed liksom det suger. I morse var vi ialla fall tvugna att ta oss till läkaren. Vilket gick sådär, Ze va tvungen att köra eftersom jag grips av äckliga hostattacker hela tiden, det som va mindre bra  va att Ze har varit magsjuk hela natten och dagen så han ville helst inte va mer än 5 meter från en toalett. Vilket innebar att det va total kris och panik när jag kom ut från doktorn (Ze ha lite probs med offentliga toaletter) så vi hann inte ens stanna på apoteket... först hem och sen apoteket smidigt när man är sjuk. Jag tycker nästan att Ze borde förstå att han inte kan va sjuk när jag är sjuk... så himla ego av honom.

Min middag idag har bestått av antibiotika, hostmedicin (godare än svensk,smakade jordgubb), värktabletter och den sista fattade jag inte riktigt va det va men det blir nog bra.


Alltså enda anledningen till att jag skriver detta är ju för att ni ska tycka synd om mig det hoppas jag gör!

Nu ska jag sova igen.. over and out!


Kommunikation!

För ett par dagar sedan...

Ze:- Vet du om vi har något antennuttag i sovrummet?

Jag:- Nej jag vet inte, men kolla det kanske finns bakom sängen....


Idag....

Ze:- Kan vi inte åka till forum (shoppingcentret 4 min gångavstånd härifrån, fast Ze envisas alltid med att ta bilen) och köpa en antennsladd?

Jag:- Ok, har vi ett uttag i sovrummet då?

Ze:- ja bakom sängen...


Nu är vi hemma igen med en antennsladd och UTAN uttag.... HRM

Ze:- Du sa ju att det fanns ett bakom sängen....




Ohhh en annan har tränat 2 gånger nu... men inte fått fettet mätt än det får jag inte förrän nästa onsdag.  Men jag och B-fot va riiiiiiiktigt duktiga idag när vi till och med gick till gymmet klockan 07.00 i morse och tränade innan jobbet!

Nähe ingen fettmätning

Bidde ingen fettmätning idag, mig vi blev ialla fall inskrivna. Tjejen som skrev in oss va supersöt men lite märklig. Jag sa till exempelt till henne att jag våndades över fettmätningen och då skrattade hon och sa..:- haha alla kommer veta hur mycket du väger sen. (oja nu känns det mycket bättre)


Middagen idag blev by the way en kulinarisk upplevelse. Jag gav upp när jag försökte laga en god brunsås för den blev inte alls som jag tänkt mig.

Jag:-Ze koooooom hit, nu får du faktiskt hjälpa till lite med maten

Ze:- men men men jag kan ju inte laga mat.. vad ska jag göra(han ser riktigt rädd ut)

Jag:- fixa såsen jag går och duschar

Ze:- Men men men alltså vad ska jag göra

Jag:- det skiter jag i så länge det blir gott, nu är det dags att du lär dig försöker man inte så lär man sig aldrig..



Sen va det dags att äta och Ze skiner som en sol (det brukar han göra när han är nöjd med sig själv)

Jag:- va den luktar konstigt, vad har du i?

Ze:- du kommer aldrig kunna gissa, men smaka den är jättegod

Jag smakar

Jag:- Ze har du möjligtvis haft i öl i såsen

Ze:- (smilar stol) Japp!



Ok jag åt såsen inte för att den va god (för det va den inte gräddsås med öl) utan för att han va så stolt!



mycket märkligt

I fredags efter jobbet va jag och B-fot på gymmet, och när jag gick därifrån kände jag mig asså jag skojar inte typ 10 kilo lättare. Så det här helgen har jag smaskat i mig allt onyttigt jag kommit över...

Vilket så här på söndagskvällen inte känns så bra, ångesten stiger och stiger för imorgon ska vi ju börja på gymmet på riktigt.

Ok nu helt plötsligt började jag skämmas lite,det lät ju nästan som om jag hade tränat i fredags hehe alltså vi va ju bara på gymmet i fredags för att kolla hur det såg ut, (men det kändes ändå som jag hade gjort något bra när vi gick därifrån) vi ska börja träna nu i veckan.

 Och imorgon är det dagen D, för imorgon ska vi nämligen gå dit och mäta vårat kroppsfett, väga och mäta oss. Ajaj aj aj nu högg det till igen... jag ska alltså få mitt fett skrivet på ett papper och så ska någon multitränad kille/tjej sitta där och titta ner på mig och skaka på huvudet för att sedan lägga upp ett träningsprogram till mig. Frågan är om jag kommer våga gå tillbaks för att träna efter det, kommer iaf gå dit fylld av skam...fortsättning följer så att säga.

3 saker..

Tre saker jag lärde mig om min älskade systerson när jag va hemma va.. (han är 1 och ett halvt typ)

Han tycker om hundar..voff voff säger han hela tiden..
Han älskar att räkna till 10 och räcka upp 10 fingrar.. (sen att han hoppar över 1-7 spelar ingen roll)



Han säger mammi och pappi istället för mamma och pappa.. (vilket får mig att skratta eftersom jag tänker på mia och klara då, ni som aldrig sett mia och klara tycker jag ska göra det)



Här kommer lite bilder från julhelgen!

23/12 uppesittarkväll hos min mammi...





24/12 självaste julafton hos mommo (japp jag är smålänning)






Jag diggar min kroppsform på denna bilden! (nedan)











25/12 Julafton igen fast hos pappi

 
Neo tyckte min nya resväska va bra som säng!




 Kvällen avslutades med det årliga julbordet hos älskade kakan!(tusen tack det va super gott)


Ze han har sett många bilder på sverige och är inställd på  att flytta om ett tag..

3 saker jag har förbjudit Ze att ha på sig i Sverige

1.) hans bling bling örhänge

2.) hans bling bling bling bling flash klocka

3.) en svart t-shirt med texten This is a 100% latino lover med guldtext!


My boyfriend is..

Idag har vi varit på stranden och tagit en kaffe i soligt 25 gradigt väder. (mohahaha för er som bor i Sverige)

Ze:- Emma hur skulle du reagera om någon överföll dig?

Jag:- Vad menar du?

Ze:- jo men om någon typ försökte råna dig

Jag:- jag skulle nog säga att jag har inga pengar

Ze:- men om personen hotade med att döda dig

Jag:- jag skulle nog svimma

Ze:- men jag beskyddar ju dig... du skulle säga - My boyfriend is a shit

Jag:- HAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHHAHAHAHAHA my boyfriend is a shit HAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAH oh scary HAHAHAHAHAHAHAH är du en skit? HAHAHAHAHAHAHAHAHAHA

Ze:- men eh sluta.. jag menade ju inte att säga såå, jag menade typ att du skulle säga passa dig för min pojkvän

Jag:- HAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHA my boyfriend is a shit

Det gjorde min dag! jo då så att e vi kämpar fortfarande med engelskan...(jag skrattar fortfarande by the way)



Vi passade också på att mata katterna, idag klappade faktiskt se en så nu är han superglad. (mindre glad över att jag går runt och småskrattar och säger du är en skit dock)


Ze vill skaffa katt

Ze han tjatar och tjatar om att han vill ha en katt, och visst fine jag skulle väl kunna tänka mig att skaffa en men inte nu och inte här i denna lägenheten och på denna ön.

Det kryllar av katter utanför vårat hus, och Ze ska alltid stanna och försöka klappa dessa stackars människoskygga katter. Och så blir han sur när dom spinger iväg.(vilket jag iof tycker är rätt kul)

Men igår när han kom och hämtade mig och vi åkte hem sken han som en sol..

Jag:- varför är du så glad?

Ze:- säger jag inte.. hehe du ska nog få se

Jag:- men säg då...(lite lätt otålig och nyfiken så jag nästan spricker)

Ze:- nepp du får se snart

När vi hade parkerat bilen typ vid katterna tar Ze fram 2 kilo kattmat...

Ze:- Nu ska du nog få se att jag kan klappa dom (och flinade som om han vunnit en miljon)

skrattar bäst den som skrattar sist.. höhö det va ju inte så att han kunde kela med dom direkt, Ze nuddade
 två katter... mohahhahah





Emma rapporterar

Emma rapporterar från ett frigolitfyllt och brädfyllt hem.....Vilket gör att man saknar IKEA..snyft.

Min hyresvärd tycker nog rätt bra om mig, för när jag sa att jag ville flytta för att jag saknade en frys och en ugn så byggde han om köket till mig, och då uppmärksammade han va mycket kläder jag hade så han införskaffade en byrå i samma stil som sängen.

Och när jag kom tillbaks från sverige stod det en stor kartong innanför dörren, en julklapp från min hyresvärd. Det är en slags skohylla fast i byråform, han tycker nämligen att jag har mer skor än hans fru.

Men det är ju knappast en IKEA hylla... jag har ingen aning om hur jag ska sätta ihop den. Jag behöver en massa olika mejslar eller vad det heter, så jag tänkte låta den ligga omonterad. Om jag låter den ligga tillräkligt länge kanske Ze blir irriterad ch sätter ihop den. Hm... jag kör nog på det.


Bolo Rei eller kungakaka

Åh va avis jag har varit idag på alla som har varit lediga!

Själv bor man i Portugal och är svensk men är ledig på danska helgdagar, vart logiken är i det kan man ju fråga sig, inte konstigt att man känner sig konstant förvirrad.

Idag är det någon slags konstig kunga/jul dag här i Portugal (eller kanske bara på Madeira vad vet jag) och då ska man nämligen äta en slags kungakaka.(Kung= Rei Bolo=kaka)

Ze han har tjatat och tjatat om att vi måste äta bolo rei idag, jag måste erkänna att jag är mindre sugen!




Ser skitäckligt ut!


Tyckte jag va kul iaf...

Min vän och kollega Miklan spenderade sin nyårskväll med sin portugisiska pojkvän och hans familj (och några svenska vänner).

Miklan hade dagen i ära gjort lite moröttstänger med dipp, vilket va väldigt märkligt för portugiserna som var där.

Typ: Va????? morötter...?...råa....utan salt eller något på....??? Öh weirdooooo!

Men det skojsigaste är nog ändå att en av Miklan pojkväns granne  senare hade kommit fram och frågat Miklan hur vi lagar mat i sverige..... Om vi använder spis och så... hahahhah





Söta Miklan!

Gott nytt år 2 dagar för sent!

I am back in Madeira YEAH... så nu skall det bloggas igen!

Vid tolvslaget...

Ze:- Emma vad har du för nyårslöfte?

Jag:- Hm att börja träna...

Ze:- Jaha.... bara det?

Jag:- Nja... försöka bli en bättre människa också

Ze:- ahaa... ok....

Jag:- Vadå hade du hoppats på något annat eller?

Ze:- njae... eller jo kanske... att du skulle sluta tjata om disken så mycket...



Tack för en lyckad fest och god fortsättning alla!



















RSS 2.0