Asså B-fot

På jobbet använder vi oss mycket av skype. 

B-fot:- Emma ska inte du baka kanelbullar snart?

Jag:- Jo kankse det..

B-fot:- dom smakade precis som min farmor/mormors (kommer inte ihåg)

Jag:- Jo men jag har ju jäst hemma. (första gången jag hittat riktig jäst nämligen)

B-fot:- Ja jag med, jag har jäst i en vecka nu när gymmet är stängt.

Jag:- Hahahahahahh

Jag:- Asså Madde, du fattade att jag menade jäst som i engelska yeast eller?

B-fot:- Hehe ahaa nej nu trillade polletten ner

Jag:- Hahahah (sen satt jag där och fnittrade en stund)


Madde aka B-fot som by the way har en bloggadress med världens svåraste adress att komma ihåg...... kan bara gå in på den på jobbet för där har jag den som favvo=)


lite kul iaf!

Ze har varit och tränat, nu tränar han här i funchal eftersom dom inte kan ta sig till Porto moniz där dom brukar träna.

Efter träningen följde hans kompis Elvis med hem och lånade duschen för han skulle jobba, och så stannade han och åt med oss.
Asså jag skojar inte det va som att äta med två grottmänniskor, vi åt fläskkotlett potais och sås. ( då fick jag mig äntligen ett gott skratt)

Sen kände väl förmodligen Elvis sig lite dum när han va tvungen att dra direkt efter maten, så han stod i dörre i typ en halvtimme.

Elvis:- Tack så hemskt mycket för maten

Jag:- nemas problemas

Elvis:- Jag måste gå nu, hej då

Jag:- Hej då

Ze:- hej då

Elvis:- blalallalalla (hängde inte riktigt med på den portugisiskan)

Ze:- balallalalla

Elvis:- Emma tack för maten  hej då

Jag:- det va så lite hej då

Ze:- hej då...... blalallala (portugisiska)

Elvis:- Blalallalla..... Emma maten va jätte god tack så mycket, hej då

Jag:- (börjat tycka det är lite små jobbigt) Eh det va så lite

Elvis:- Ze bla bla bla bla

Ungefär där började jag räkna gångerna Elvis tackade för maten och sa hej då.... 11 GÅNGER fatta jag måste typ ha gjort världens godaste mat!

När Elvis till sist hade lämnat lägenheten och sagt hej då, gick jag och Ze ut på balkongen för att se att Elvis hittade ut. (lite tricky vårt hus)

Och det gjorde han, när han hoppar in i sin bil och ska köra iväg kollar han upp mot balkongen en sista gång och ropar THANK YOU...

12 GÅNGER, hrm man kanske ska sattsa på karriär som kock. (Fastän maten inte alls va så god)


Ont i hjärtat

Har inte sovit en blund inatt, var som att ljuset gick upp för mig. Så läskigt! Jag är sååå lyckligt lottad att jag inte är drabbad, vi har både lägenhet bil och liv i behåll. Alla på jobbet har klarat sig.

Men det kunde lika gärna ha drabbat någon av oss. Förra helgen regnade det och va skit väder, då va jag och Ze på en liten roadtripp, en del av vägarna vi då körde på finns inte mer.

Det va ingen som va förberedd på att detta kunde hända, kom som en chock för alla. Zes kompis hus har blivit förstört, så många som är utan hem och så många som dött, detta är för mig helt ofattbart.

Har lite lunchrast nu, vi kan inte jobba från kontoret så vi får jobba i den mån det går hemifrån. Ingen el på kontoret och knappt någon väg utanför.

Man vill så gärna hjäpla till men vet liksom inte riktigt hur. Nu regnar det igen och blåser som bara den, jag bara hoppas att det inte blir värre. Lilla Madeira som ska vara en paradis ö mitt i altanten... vad har hänt??? Mitt hjärta värker!




Inte mina bilder

Men så här ser det ut runt om:

Asså det här är Sinnes! Idag skiner solen än så länge...... Det får inte komma mer vatten nu!


Storm= jag vill inte vara här

Usch det här är hemskt, vatten överallt och översvämning. Tänk på alla stackars personer som blivit av med sina bostäder. 31 döda i nuläget och vattnet bara fortsätter att komma.

Vaknade i morse av det blåste och regnade något som in i... Jag tyckte redan då det va obehagligt. Ze sa men Emma det är ingen fara bara en storm till. En timme senare ringer Zes kompis och sa att det är total kaos inne i Funchal. Madeira har flera stora floder eller levador som leder vattnet uppe ifrån bergen ner i havet, nu har det regnat så mycket så de är överfulla, vägar är byggda över dessa så det har gjort att vägar, broar och rondeller har blivit förstörda.

Nu när det lugnade sig lite vid fem tiden gav vi oss ut för att handla lite mat, vi tog bilen och körde ner så långt vi kunde komma i närheten av mitt jobb. Här kommer lite bilder och det ska väl tilläggas att vädret ska bli värre imorgon.




Bilden nedan: Byggnaden som ni ser är mitt bland annat mitt jobb, där stenarna ligger och vattet kommer upp va tidigare en väg och en rondell. Floden har alltså dragit med sig sjukt mycket stenar..




Här går jag i vanliga fall in när jag går till jobbet.... hrm undra om det är möjligt på måndag



Gatan nere vid hamnen







Pratade precis Madde aka B-fot som och en 7 åring hade dött, sååå hemskt.. Madde har varit instängd i sin lägenhet idag med översvämning utanför utan el och vatten... nu är dock elen tillbaks. Puh tur det.


OS/karneval

Jag tycker inte så mycket om OS, tror det har att göra med att Björnes Magasin uteslöts så fort det va OS och jag va liten.... det sitter liksom i.

Idag i soffan, när vi faktiskt kollade lite på OS (mest för att det inte fanns något annat).

Jag:- Jag tror faktiskt Sverige har tagit 3 guld än så länge ( ingen aning men det låter ju coolt)

Ze:- Va?? BARA 3???

Jag:- Men vaffan, hur många guld har portugal tagit??? är ni ens med??

Ze:- Hrm, nej men asså det är ju för att vi aldrig har snö..

Jag:- Eh bullshit skyll på det...


Förra helgen va det karneval Ze va sådär sugen på att se tåget, medans jag kände att det va ett måste. Med lite övertalning fick jag med Ze i regnet.

Jag:- Ze tänk bara på alla tuttar och skakande rumpor du kommer att få se. (och många rumpor va det)













Men när alla fällde upp sina parrisar tröttnade jag och ZE och fällde upp våra och gick hem.


Alla hjärtans dag!

En dag i kärlekens tecken och det enda jag kunde tänka på va semletårta. Och då undrar ni förståss varför... Jo för att Mamma och moster (japp twins) fyller år på alla hjärtans dag så det har i många åt inneburit tatttatadaaaa SEMLETÅRTA. (åh det hade suttit fint) Grattis Grattis till er!


Min och Zes Dia dos namorados!

Morgonen börjades med frulle på sängen, jag kände mig väldigt stolt över mina små hjärtan. (i know att vi har världens FULASTE talrikar, men bor man på madeira så gör man)

Ze va lite trött så där på morgonkvisten, men när han väl piggnat till lite och sett mina underbara hjärtan började han genast sjunga.

Ze:- Vi kolma vi kolma fro pepparkekbleble
. (Påminnde uppenbarligen honom om pepparkakor.)


Jag fick en tvål av ZE, sååå sött!



Sen bar det av på en liten roadtripp i bergen, jag vet inte riktigt hur vi tänkte när vi tog det beslutet då det typ är konstant storm på Madeira nu och stenras överallt.





När vi kom ner till Funchal igen fick vi nästan en chock!

Kanske inte visade helt rätt dock!



Kvällen avslutades med bowling, mumsig mat och efterätt!


Im back!

Så vad har ni haft för er det senaste? En annan har ju inte gjort ett skit nästan.

På mitt jobb har jag ju nästan bara svenska kollegor, eller ja vi är i alla fall helt klart majoriteten så när jag sitter och jobbar känns det ibland som om jag sitter i sverige. (åh härliga känsla) Men den där känslan brukar inte vara länge, det kommer alltid något i vägen och förstör den. Häromdagen i köket på kontoret.

Kollega:- Har ni sett den där kackerlackan som ligger bakom Tina?

Annan kollega:- nej va ligger det en kackerlacka där?

Kollega:- Ja har ni inte sett det den har ju legat där i ett år typ.

Jag:- Usch fyyyy

Kollega:- Sen hänger det ju en liten ödla över henne med, den har fastnat med huvudet i taket och hänger ut med kroppen.

Jaha då va Sverige känslan helt borta!

Bilerna är från underbara Jardim do mar, en anledning till att tycka om Madeira!


Jo jag ska blogga!

Men min dator håller på att havrera kan inte ladda upp bilder eller nånting. Ge mig en vecka eller så ska så ska jag nog ha löst problemet! Hej så länge!

WTF

Asså härom dagen när jag kom till gymmet och tog mitt träningsprogram så såg jag något som jag asbolut inte stämde, på mitt pogram stod det inte bara min vikt.. Det stod också kroppsfett 29.9 % han Ljög, så nu helt plötsligt har jag nästan 30%  istället för 29% .This is NOT fair!

Helgens bravader!

En liten tråkig update... inte hänt ett skit.

Fredagsmys med LillSara och Linn med sushi och äppelpaj mumma! Efter att ha varit på nagelstudion och fixat nagglisarna. Väldigt bra musik fick man lyssna på under nagelfixningen haha Im in portugal bitch (istället för miami)!




Lördag: började tidigt med att baka




Skitäckliga! Efter det ockuperade Ze vårat stora vardagsrum (vårat stora vardagsrum)  i två timmar för att sätta ihop den där skohyllan som vi fick i julklapp. Jo vi är inte direkt snabba inte.



Men resultatet blev bedårande!





Kvällen spenderades uppe  hos Sofia som fyller närmre 30, mohahahah





Söndagen var lugn, Ze va och spelade fotboll och jag va SJUKT IRRI över att jag läste i tidningen att HANS hade vunnit Robinson (alltså jag tyckte han va bra) Men vaffan dom kan ju inte skriva det i tidningen innan JAG har sett det. Jag visste ju inte ens om att det visades 3 avsnitt förra veckan. SERIÖST kan inte tidningarna tänka LITE på oss utlandssvenskar som inte kanske KAN se på svensk tv. GRRR

Det va jätte höga vågor och storm här i södags och igår var det red alert.. hrm farligt!




Kan ju tillägga att det inte alltid är så najs att ha have så nära... vissa lyssnar på ljud av vågor för att bli avslappnade... jag kan garantera att man inte blir avslappnad av dom när det är storm!


Kunde inte ha sagt det bättre själv!

Asså min kollega och vän Madde aka b-fot har också bloggat om det het hemska gymmet!






O my good men vi är duktiga!


Hjälp!

Jo jag vet jag är nog typ världens sämsta bloggare, jag måste bli bättre i know....

Men nu behöver jag eran hjälp. Jag har berättat för några om när jag i somras blev medlurad på ett möte med bara portugisiska tjejer i en park. För er som inte vet ska jag dra historian lite kort.

Jag och Ze umgicks i början av sommaren med ett par av hans vänner som är jättetrevliga. Dom går i kyrkan varje söndag och är aktiva där.(vilket hör till vardagen för de flesta portugiser) Det va dock inte en katolsk kyrka utan en helt vanlig kristen kyrka. En lördagkväll när vi va och käkade middag hemma os Zes kompis föräldrar så haffade en dam mig (högt uppsatt i kyrkan) och började prata med mig. Alla blev helt tysta och tittade på mig.

Damen:- Emma du kommer  till kyrkan imorgon (alla tittade på mig och inväntade mitt svar)

Jag:- (panik) Jo men det är väl klart jag gör (åh nej vad har jag nu sagt)

Damen:- Men va bra, och på onsdag? Du kommer väl på onsdag?

Jag:- (känner mig väldigt iaktagen) Ja men det är väl klart (jisses amalia jag kommer aldrig kunna dra mig ur det här)


Kyrkobesöket gick ok (men jag kände direkt att jag aldrig mer ville gå dit då det inte alls va som i en svensk kyrka)

MEN ONSDAGEN GICK ALLT ANNAT ÄN OK!

Jag blev innan jag gick dit lovad att en tjej som pratar väldigt bra engelska skulle komma eftersom dom andra typ inte kan ett ord på engelska, NÄMEN det är väl klart att HON INTE kom.

Den engelsktalande tjejen hade också förklarat lite för mig vad mötena gick ut på.

Engelsktalande tjej:- Nej men vi träffas tjejer och fikar lite, och diskuterar livet och sånna saker som man inte kan prata om när killar är med.( inte riktigt sanning kan jag känna)

Ze om mötena:- Nej ni har typ picnic.

När jag kom dit, va jag lite förvirrad och försökte hänga med på portugisiskan en söt tjej som va där försökte översätta. Jo men så atte då skulle vi börja med att gå runt två och två i parken i ca 10 minuter och BE.

Jag greps av panik och frågade om det va ok om jag bad tyst på svenska i mitt huvud.

Sen när vi va klara skulle vi sitta i en ring i parken och ha bibelläsning i 2 TIMMAR, bibelläsningen va om att man inte skulle falla för frestelsen eller något sånt. Efter dessa två timmar många böner och hallelulja va vi klara och skulle fika. Då ringde jag dit Ze som va hemma, då hörde en av tjejerna det.

Tjej:- Va det Ze?

Jag:- Japp, han är här om två minuter (jag vill bara hem hem hem)

Tjej:- Va två minuter? Bor inte han i achada?

Jag:- (jäklar hur ska jag förklara det här nu utan att bli det svarta fåret ännu mer) Jo men asså jag fattar att detta är konstigt för er, men jag är svensk och i sverige så kan man bo iho utan att vara gifta. (ohhhhh ta mig härifrån)

Tjej:- Jaa eller nej men det va inte så jag menade, det är jätte bra att ni klarar av att bo ihop utan att falla för frestelsen. Det är inte många som klarar det och gifter sig därför först, men att ni klarar det är ju jätte bra.

Jag:- Jag ska nog gå och hämta min väska nu (jag vill hem jag vill hem jag vill hem)


Efter det har jag inte träffat dom alls, men nästa lördag blir jag tvungen. Vi är nämligen bjudna på bröllop, och ni kanske förstår min ångest nu... Vad ska jag ha på mig? Jag har köpt två klänningar så nu måste ni rösta.




Så???????? lila eller grå? Ajuda Se faz favor!Hjälp tack!


RSS 2.0